7 cabines voor groot nieuw distributiecentrum in Zeebrugge

7 cabines voor groot nieuw distributiecentrum in Zeebrugge

Chinese distributiereus Lingang opent eerste distributiecentrum in Europa

Op een 15 hectare grote site in de haven van Zeebrugge is de bouw van een 76.000 m2 groot logistiek distributiecentrum met 100 laad- en loskades in een eindfase. Het logistiek park wordt ontwikkeld door het Chinese Lingang, dat er ook een containeryard van 22.000 m2, een toegangsgebouw met kantoren en parking, en een drop-offzone voor trucks voorziet. De investering bedraagt 50 miljoen euro. Lingang nam een optie op een bijkomende 15 hectare en plant nog eens 50 miljoen euro investeringen.

Lingang, een grote ontwikkelaar van distributiezones en hightechparken in China, is eigendom van de stad Sjanghai. In de containerhaven van de Chinese reuzenstad baat het een 7 km2 grote distributiezone uit. Zeebrugge is de eerste Europese investering.

Met zijn Zeebrugs platform richt Lingang zich in de eerste plaats op Chinese spelers die hier hun goederen willen stockeren en behandelen voor ze vertrekken naar het Europese vasteland en het VK. 'Maar ook Europese klanten zijn welkom', zegt Jie Hu van Lingang. 'Het park is niet gelimiteerd tot opslag en distributie van goederen van China naar Europa en omgekeerd', zegt ook Vincent De Saedeleer, vicevoorzitter van het Zeebrugse havenbestuur.

Lingang mikt in eerste instantie op de aanvoer van e-commerceproducten, voeding en 'automotive'. Zeebrugge is de grootste auto-overslaghaven ter wereld. Lingang - en ook de Zeebrugse havenautoriteiten - gaat ervan uit dat op korte termijn veel Chinese elektrische auto's naar Europa zullen worden uitgevoerd. Dat zal een stroom aan onderdelen en naverkoopactiviteiten met zich meebrengen. Verwacht wordt dat de nieuwe Lingang-zone op termijn 300 jobs schept.

Plaatsing cabine Aquila

7 X AQUILA

Dit groot nieuw distributiecentrum dient uiteraard van voldoende elektriciteit voorzien te worden. Hiervoor werd Lithobeton als partner gekozen om maar liefst 7 cabines van het type Aquila in lichtgrijze kleur te leveren (620 x 250 x 250 cm). Deze werden geïnstalleerd met sterke transformators van 4 x 800 KVa en 3 x 1.600 KVa.

Benieuwd welke meerwaarde wij voor uw site kunnen bieden met onze cabines? Kijk dan verder op onze website: https://www.lithobeton.be/nl/elektriciteit

#betonbelievers #thinkconcrete

 

Bron : De Tijd