Spectaculaire hijswerken in het centrum van Gent

Spectaculaire hijswerken in het centrum van Gent

Lithobeton levert grote cabine in centrum Gent voor de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk. 

Het was zeker geen alledaags zicht vorige week woensdag in de Jan-Baptist Guinardstraat in Gent. In opdracht van FLUVIUS werd een door LITHOBETON geproduceerde AQUILA elektriciteitscabine over een herenhuis gehesen tot op de voorziene plaats ten midden de woonblok. Deze nieuwe cabine is nodig om het elektriciteitsnet in de buurt te versterken en de koppeling met het snelgroeiend aantal zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen voor elektrische voertuigen.

ENERGIETRANSITIE

Ook in het hartje van Gent draait de energietransitie volop en moeten de elektriciteitsnetten versterkt worden. Tussen de Bagattenstraat en de Jozef Plateaustraat was zo’n netversterking nodig. In het recente verleden werd appartementen, woningen en een nieuwe school gebouwd. De verwarming van alle wooneenheden gebeurt via warmtepompen en de ondergrondse parking is voorzien van elektrische oplaadpunten. Daarnaast zullen ook de andere gebouwen in de buurt almaar meer warmtepompen, elektrische voertuigen en zonnepanelen krijgen, waardoor er ook daar een groei wordt verwacht in de elektriciteitsvraag.

Cabine wordt over een gebouw getild

SPECTACULAIRE HIJSWERKEN

LITHOBETON kreeg de opdracht om voor dit project een groter type cabine (AQUILA - 636 x 266 x 280 cm) te produceren en te plaatsen.
De AQUILA cabine kon echter niet door de koetspoort.  Gezien het aanzienlijk gewicht (totaalgewicht van + 32 ton) moest deze in 3 delen met een 300-ton kraan over de huizen worden getild om daarna met precisie geplaatst te worden naast de inrit van het garagecomplex.

Meer informatie over onze betreedbare cabines kan u hier terugvinden: https://www.lithobeton.be/nl/elektriciteit/cabines-betreedbaar

 

Bron: Fluvius – Lithobeton