Signalisatietegel - fietsstraat

Signalisatietegel - fietsstraat

Nieuwe symbooltegel in het gamma van Lithobeton.

Lithobeton nv is sinds jaren actief als producent van betonnen prefab elementen die worden gebruikt bij infrastructuurwerken, landschaps- en stadsontwikkeling.

Als partner in de uitbouw van een duurzaam en veilige wegeninfrastructuur ontwikkelde Lithobeton tal van signalisatietegels. In vergelijking met andere signalisatietechnieken blijft met ons betonproduct de functionele leesbaarheid op lange termijn gegarandeerd wat de veiligheid op onze wegen ten goede komt. 

In de afgelopen jaren groeide osn gamma van signalisatietegels met vele concrete en herkenbare toepassingen:

Onze laatste realisatie is een groot formaat signalisatietegel ter aanduiding van een fietsstraat. De signalisatietegel is gegoten in zelfverdichtende, gekleurde beton en is 1980 mm lang, 1100 mm breed en 155 mm hoog en werd zo opgevat dat de markering blijvend en duurzaam is. Herschilderen hoeft dus niet.

Het zichtbare beton (blauw, wit en rood) heeft een dikte van ongeveer 30 mm en is via een nat op nat - procédé duurzaam verbonden met het constructieve gewapende beton onderaan.

Onze signalisatietegels zijn uitgerust met hijsvoorzieningen op 2 zijdes waardoor ze zeer eenvoudig en snel kunnen geplaatst worden. Tijdens de plaatsing dient men er op toe te zien dat het bovenvlak van de fietsstraattegel in hetzelfde vlak als de toplaag van de weg ligt.

De fietsstraattegel is recentelijk voor de eerste maal geplaatst en dit in de Karnemelkstraat te Roeselare.

Volgende signalisatietegels zijn in ontwerp :