Onderneming Lithobeton maakt veilige busstop

Onderneming Lithobeton maakt veilige busstop

Lithobeton richt veilige busstop in op eigen terrein

Door de grote werken aan de dorpskernvernieuwing van Snaaskerke moest een belangrijke bushalte tijdelijk worden verlegd. Maar die halte lag op een gevaarlijke plaats. Het bekende betonbedrijf Lithobeton snelt de busreizigers nu te hulp.

De werken in de dorpskern van deelgemeente Snaaskerke zorgden ervoor dat de bussen van De Lijn niet hun vertrouwde traject kunnen volgen. Een tijdelijke halte brengt in dit soort gevallen soelaas. Alleen ontstond consternatie bij veel pendelaars – waaronder schoolgaande kinderen en hun ouders – toen die tijdelijke stop langs de drukke Kanaalstraat werd ingericht aan de kant van de vaart Plassendale-Nieuwpoort. “Het perronnetje was veel te klein en gewoonweg gevaarlijk om er kinderen en andere pendelaars de bus te laten op- of afstappen”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld), die samen met bedrijf Lithobeton een oplossing uit de hoed toverde. 

“Tussen de Peperstraat en plaatselijke schrijnwerkerij, langs de IJzerwegstraat, hebben we een stuk van onze bedrijfsgrond vrijgemaakt”, legt Tom Bulcke van Lithobeton uit. “Busreizigers kunnen hier in alle veiligheid de bus nemen of afstappen, de bussen zelf kunnen hier een volledige draaicirkel maken. De vorige halteplaats was inderdaad onveilig, zowel voor de plaatselijke schoolgaande jeugd als onze eigen medewerkers. We zijn blij ons steentje te kunnen bijdragen”, besluit de zaakvoerder.

Bron : HLN