LITHOCOAT – De DWA-betonbuis!

LITHOCOAT – De DWA-betonbuis!

Lithobeton lanceert primeur in de wereld van de betonindustrie en rioleringswerken.

1. ALLE VOORDELEN VAN BETONBUIZEN GECOMBINEERD MET BESCHERMING TEGEN ZUREN

Betonbuizen voor water- en rioleringswerken hebben vele voordelen:

  • gemaakt van natuurlijke materialen;
  • sterke mechanische eigenschappen;
  • handig om mee te werken;
  • 100% recycleerbaar;
  • bewezen duurzaamheid.

Echter blijkt dat niettegenstaande het gebruik van SR-cementen de aantasting van de cementsteen groot is als er onvoldoende ontgassing is van de riool of als er een te hoge concentratie is van zuren.

Lithobeton zocht hierbij naar een oplossing om de betonbuizen te beschermen. In samenwerking met een gespecialiseerde partner werd een nieuwe epoxy-coating ontwikkeld die alle mechanische en chemische testen volgens de strengste Europese normeisen heeft doorstaan (BENOR CERTIFICAAT NR BB-562-2775-0123-001 – PTV 562 / EN 1054-2  2775).

LITHOCOAT-buizen zijn resistent tegen de effecten van  afvalwater en verdunde chemicaliën zowel in de vloeistof- als de dampfase wat ten goede komt aan  de levensduur van betonbuizen.

De LITHOCOAT-buis, het nieuwste product van LITHOBETON, omvat dus een BENOR gecertificeerde betonbuis beschermd met een BENOR gecertificeerde coating, Epolith Pro. Daarom is deze betonbuis ideaal voor toepassingen waar zowel de mechanische als de chemische duurzaamheid  moet verzekerd worden zoals bijvoorbeeld de leidingen na een pompstation of andere zwaar belaste strengen.

2. GECERTIFICEERDE COATING

LITHOCOAT werd getest volgens de strenge Europese normen. Alle mechanische en chemische testen werden gedaan onder de geregistreerd norm NBN EN 1504-2.

Voor meer informatie verwijzen we naar onze technische brochure.

3. GEWAARBORGDE KWALITEIT (BIJ AANBRENGEN LITHOCOAT OP BUIZEN)

LITHOBETON investeerde in een geautomatiseerde productielijn om betonbuizen te coaten waarbij alles in het werk is gesteld om de kwaliteit en afwerking te garanderen. De betonbuis én de epoxycoating zijn kwalitatief gedekt door het BENOR certificaat maar ook het aanbrengen van de epoxy-coating wordt uitgevoerd in een streng gecontroleerd kader. Deze volautomatische productielijn zorgt, door het gebruik van gerobotiseerde tools en bewerkingen, voor ingebouwde controles t.b.v de laagdikte en hermetische dekking van het beton. Zo kunnen de netbeheerders in volle vertrouwen de gecoate buizen van Lithobeton gebruiken.

4. HECHTING OP VOCHTIGE BETON

LITHOCOAT kan aangebracht worden op vochtig beton (hechtsterkte van > 1,5 MPa zonder blaasvorming, scheurvorming of afschilfering) en kan dus aangebracht worden in bestaande DWA-stelsels die aangetast zijn.

5. RECYCLEERBAAR

LITHOCOAT-producten kunnen gerecycleerd worden als grondstof.

De Epolith Pro epoxy is een inert materiaal. Dit wordt aangebracht op buizen (diameter 300 tot 1000) met een fijne laagdikte.

Het gecoate beton kan aldus worden gebroken tot een secundaire grondstof waarbij er slechts maximaal 1,5 % aan epoxy-restfractie zit in het betonpuin.

In een volgende fase kan de epoxy mits fijnere recyclage-technieken (vb. windziftinstallatie) gezeefd en gescheiden worden van het beton.

 

Wenst u meer informatie? Kijk dan verder op onze website of stuur een email naar thomas.neyt@lithobeton.be