CABINES : Musca en Vela

CABINES : Musca en Vela

VELA en MUSCA

Lithobeton nv is gespecialiseerd in de productie en levering van betreedbare en niet-betreedbare cabines in prefab beton. De behuizing bestaat uit een duurzame, stabiele en explosievrije constructie van gewapend beton. De constructie voldoet aan de eisen van het AREI en de voorschriften van Synergrid voor de classificaties BB05 / BB10 / BB20.

In deze nieuwsbrief komen 2 van onze nieuwste MS-Cabines, de niet-betreedbare cabine MUSCA en de betreedbare cabine VELA, aan bod.

De MUSCA is in eigen huis ontworpen op vraag van onze klanten die op zoek waren naar een kleinere en compactere MS-cabine maar met dezelfde gekende kwaliteit als onze grote betreedbare cabines. Deze cabine heeft volgende uitwendige standaardafmetingen : 221 cm ( Breedte ) x 122 cm ( Diepte ) x 235 cm ( Hoogte ) .

Ons ontwerp voor de VELA is een variante op de standaard Franse MS-cabine, zodat wij konden tegemoet komen aan de noden van onze Franse klanten. Het bijzondere aan deze cabine is dat alle toegangen van de cabine in hetzelfde vlak gelegen zijn. Deze cabine heeft volgende uitwendige standaardafmetingen : 380 cm ( Breedte ) x 230 cm ( Diepte ) x 337 cm ( Hoogte ).

Beide cabines bestaan uit een monoliete constructie met een bovenbouw en een kabelkelder. De constructie is volkomen waterdicht. De aarding van zowel wanden, vloer als dak zijn bij middel van aardingsklemmen met elkaar verbonden, de complete prefab betonstructuur is geaard.

Het platte dak, ligt los op de constructie mits tussenvoeging van een afdichtingsvoegband. De cabines zijn uitgevoerd om de eventuele gassen die ontstaan bij de interne boog naar de kabelruimte te evacueren voor expansie.

Er zijn openingen voorzien voor het inbrengen van de externe aardelektrode. De cabines zijn van hoge esthetische waarde, wanden en dak kunnen uitgevoerd worden naar de wensen van de klant en de eisen van urbanisatie.

Beide cabines voldoen aan de classificatie BB05 en voor de algemene afwerking, de deuren en de roosters kan de VELA uitgerust worden met dezelfde opties als op onze andere cabines. Bij de MUSCA zijn er verschillende mogelijkheden qua algemene afwerking en de roosters.

Deze opties kunnen teruggevonden worden op volgende link :
http://lithobetonbe.webhosting.be/nl/elektriciteit/cabines-betreedbaar/afwerking