Betonbuizen en inspectieputten

Betonbuizen en inspectieputten

Meer efficiëntie op de werf.

Lithobeton nv is een sterke speler op de markt van de rioleringsproducten en investeerde recent in zijn productieafdeling met de aankoop van een nieuwe buizenmachine. Dankzij deze investering kan Lithobeton blijven groeien in zijn rioleringsactiviteit.

Lithobeton produceert ongewapende en gewapende betonbuizen met een nuttige lengte van 2,85 m. Door gebruik te maken van betonbuizen met een bruikbare lengte van 2,85 m dient de klant minder bewegingen op de werf uit te voeren om hetzelfde aantal meters riolering te plaatsen dan bij kortere betonbuizen. Zo probeert Lithobeton de klant te helpen om een hogere efficiëntie op de werf te behalen en kostenbesparend te werken.
De glijring wordt in de fabriek van Lithobeton aan de spiezijde op zijn juiste plaats gepositioneerd en  verlijmd.

Daarnaast produceert Lithobeton prefab betonnen inspectieputten die volledig op maat van de toekomstige riolering worden geproduceerd. De betonnen inspectieputten van Lithobeton hebben heel wat voordelen en mogelijkheden.
Het stroomprofiel wordt steevast vlak en vloeiend uitgevoerd en in België is Lithobeton de enige producent van betonnen inspectieputten die spie- en mofhulpstukken met een flexibele aansluiting in zijn inspectieputten voorziet. De aanwezigheid van deze hulpstukken zorgt er voor dat de klant twee flexibele aansluitingen binnen 1 meter heeft zonder gebruik te moeten maken van andere hulpstukken zoals een spie-spiebuis. Hierdoor wordt er opnieuw minstens één beweging per geplaatste inspectieput uitgespaard door de aannemer.
De asverschuiving of -verdraaiing bevindt zich in het vlak van de inspectieput waardoor deze beter en gemakkelijker in de toekomst kan worden geïnspecteerd.
De betonnen inspectieputten kunnen ook worden toegepast voor een DWA-riolering omdat Lithobeton zijn putten bekleed met de BENOR gekeurde epoxycoating, EPOLTIH TOP. Deze bekleding beschermt het naakte beton tegen inwerking van biogene zuren die aanwezig zijn in DWA-riolering en EPOLITH TOP wordt erkend door alle rioolnetbeheerders.
In combinatie met hulpstukken in grès, pvc of pp worden de inspectieputten steeds 100% op maat van de klant en de desbetreffende werf gemaakt.
De inspectieputten bij Lithobeton worden volgens de eisen van het PTV 101 geproduceerd.

Hiernaast produceert Lithobeton ook verschillende types paneelconstructies zoals overstorten, veiligheids- en gewone kopmuren, uitstromen en paneelschouwen. Zo kan de klant alle nodige producten voor 1 werf bij Lithobeton bestellen. De voordelen hiervan zijn dat de klant één aanspreekpunt heeft om alles af te stemmen en dat Lithobeton sneller kan inspelen op de vraag van de klant.

Aangezien een duurzaam landschap belangrijk is voor Lithobeton, investeert Lithobeton in drainerende producten Bij deze producten wordt het opgevangen regenwater terug naar de bodem afgevoerd. Onlangs heeft Lithobeton 3 verschillende types drainerende U-kanalen aan zijn gamma toegevoegd en blijft het innoveren in andere drainerende betonproducten zodat Lithobeton haar steentje kan bijdragen om de klant te helpen voldoen aan de watertoets.