BERICHT AAN ALLE MEDEWERKERS LITHOBETON

BERICHT AAN ALLE MEDEWERKERS LITHOBETON

Update 27 april 2020

Beste medewerker,

Ondertussen zijn we allen reeds 6 weken geconfronteerd met een ongekende situatie ten gevolge de Coronacrisis. Vooral hopen we dat jullie, jullie familie en vrienden in de beste gezondheid verkeren.

Deze Crisis zorgde er voor dat we de productie halfweg maart hebben gestopt. Wij zijn er in geslaagd om de tijdelijke werkloosheid te beperken door talrijke veiligheidsmaatregelen te nemen en zo de activiteit mogelijk te maken. Dankzij onze productiewijze en -organisatie kunnen deze maatregelen relatief eenvoudig geïmplementeerd en gerespecteerd worden. Ondertussen is ongeveer 70% van alle LITHOBETON-medewerkers weer aan het werk.

Evenwel moeten we ook realistisch zijn. Ten gevolge deze crisis moet iedereen zijn levenswijze aanpassen en zullen we gezamenlijk inspanningen moeten doen om de schade te beperken, dit zowel voor jullie persoonlijk, op bedrijfsniveau of voor onze maatschappij in het algemeen. Daarom is het terug opstarten van onze activiteit een belangrijke stap in het hernemen van het dagelijkse leven. We hopen eveneens dat al onze klanten ook snel de draad weer kunnen oppakken. 

Met respect voor jullie welzijn is het onze verantwoordelijkheid om voor een veilige productie-omgeving te zorgen. 

We rekenen daarnaast ook op jullie persoonlijke verantwoordelijkheid. Respecteer daarom  de genomen maatregelen waaronder het (1,5m-) afstand houden, het volgen van nies-en hoestinstructies, het regelmatig wassen van handen, het dragen van PBM’s en ontsmetten van persoonlijk gerief. Indien jullie nog constructieve verbeteringen bemerken, horen we dit graag.

Omdat we jammer genoeg vaststellen dat sommigen deze maatregelen te laks opnemen moeten we streng toezien en waken over jullie gezondheid alsook deze van jullie collega’s. Alleen zo geraken we samen door deze crisis.

LITHOBETON is sterk geworden dankzij jullie inzet van de laatste jaren. We kunnen dus tegen een stootje alleen mag de stilstand niet te lang duren. We zijn op de goede weg en we danken jullie daarom oprecht voor jullie inzet, engagement en verantwoordelijkheidszin. Jullie zijn immers ook helden voor de maatschappij.

Met de hoop dat iedereen gezond mag blijven verblijven we,

met vriendelijke groeten,

 

Tom Bulcke                 Sophie Bulcke