200 cabines voor nationaal en internationaal gerenomeerd project

200 cabines voor nationaal en internationaal gerenomeerd project

Lees hier meer over het plan "Lumière 4.0" in Wallonië

Het plan “Lumières 4.0”, dat het resultaat is van een publiek-private samenwerking tussen SOFICO en het consortium LuWa (Lumière Wallonie) heeft dit jaar zowel nationale als internationaal grote prijzen gewonnen.

In juni werd deze nationaal bekroond met de met de Grote Prijs Groene Infrastructuur tijdens de 2021-editie van de Green Solutions Awards, georganiseerd door Construction 21 Belgium en de CAP-bouwcluster, om vervolgens vorige maand de 2de prijs in de wacht te slepen in de categorie "Infrastructuur" tijdens de Green Solutions Awards, waarmee de COP 26 in Glasgow werd afgesloten.

Het plan “Lumières 4.0”

Het plan Lumières 4.0 werd in maart 2019 afgesloten als een PPP (publiek-privaat partnerschap) tussen SOFICO en het LuWa-consortium.

Dit plan voor modernisering en onderhoud van de verlichting, dat zich uitstrekt over 20 jaar, voorziet in de vervanging, in de eerste 4 jaar, van 110.000 lichtpunten op de grote wegen in Wallonië. Zo wordt sinds november 2019 de traditionele oranje natriumverlichting geleidelijk vervangen door ledverlichting, die vele voordelen heeft: ze is zuiniger, ecologischer, duurzamer en biedt een betere verkeersveiligheid door een betere kleurweergave en een regelbare verlichting (voorgeprogrammeerd, onmiddellijk en op afstand bestuurbaar vanuit het Perex Centre).

Keuze voor Lithobeton als leverancier voor de middenspanningscabines

Voor het leveren tijdens een periode van 2 jaar voor +- 200 prefab MS-cabines werd Lithobeton gekozen, welke tot op heden al zo’n 100 cabines van het type TAURUS mocht leveren.

Wij zijn dan ook wederom trots dat wij onze bijdrage kunnen doen in een duurzame en ecologische oplossing van het verlichtingsnetwerk in Wallonië.

Voor meer informatie over onze MS-prefab cabines : https://www.lithobeton.be/nl/elektriciteit/cabines-betreedbaar/taurus

Bronnen :

https://www.wallonie.be/fr/actualites/le-plan-lumiere-40-prime-aux-green-solutions-awards

https://spw.wallonie.be/le-plan-lumi%C3%A8res-40-prim%C3%A9-lors-de-la-cop-26

Afbeelding ©SOFICO